Pemimpin Umno Kaya Raya – Adun Macap Membina Rumah Bernilai RM1.5 Juta, Pernah Sapu 1,500 Ekar Hutan Simpan !

Orang Umno mahu jadi calon pilihanraya kerana berpeluang mengaut kekayaan seberapa yang bolih semasa menjadi Adun atau MP.  Kini, Adun Macap, Datuk Abdul Hamid Abdul Rahman dikhabarkan sedang membina sebuah banglo bernilai diantara RM1.5 juta hingga  rm2.5 juta.

Malaysia kini melaporkan, Datuk Abdul Hamid Abdul Rahman yang juga adalah pengerusi Jawatankuasa Kira-kira (PAC) negeri, didakwa membina sebuah banglo di Simpang Renggam tanpa kelulusan pihak majlis tempatan.

Perkara ini ditimbulkan oleh Ketua Pembangkang Johor Dr Boo Cheng Hau (Adun Skudai dan pemimpin DAP Johor) semasa mendadakan sidang akhbar hari ini dan mahu ADUN Machap itu dibawa kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Dewan Negeri Johor supaya tindakan diambil berhubung integritinya.

Sebelum ini Datuk Abdul Rahim pernah dikaitkan dengan rompakan 1,500 ekar Hutan Simpan di Johor.

Syarikat Hamid Sawmill Sdn Bhd yang dimiliki oleh YB Dato’ Abd Hamid bin Abd Rahman, ADUN Macap mendapat konsesi mengeluarkan kayu balak di kawasan yang telah digezetkan sebagai hutan simpan.

Begitulah ahli-ahli Umno yang menjadi Adun dan MP, dalam kepala hotak mereka hanya memikirkan RM$$$$$$.  Hanya menjadi Adun atau MP sepenggal sahaja pun sudah menjadi jutawan!  Perompak duit rakyat!

saronglama

Share

Advertisements

2 thoughts on “Pemimpin Umno Kaya Raya – Adun Macap Membina Rumah Bernilai RM1.5 Juta, Pernah Sapu 1,500 Ekar Hutan Simpan !

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s