Bersih 2.0 – Pemuda Umno Hanya Mampu 500 Orang, Perkasa?????

Apa sudah jadi dengan Pemuda Umno dan Perkasa?  Mereka bukan main bising lagi sebelum perhimpunan Besih 2.0 diadakan, kononnya mereka akan berhimpun beramai-ramai bagi menghalang penyokong-penyokong Bersih berhimpun.

Ketua katak negara, Ibrahim Ali, menghilangkan diri begitu saja.  Sebelum ini, beliau dan Perkasa telah mengugut serta memberi berbagai jenis amaran kepada penyokong dan pemimpin Bersih supaya membatalkan perhimpunan.  Sekarang, Perkasa dan Ibrahim Ali, tiada TELOR!  Cakap bukan main lagi, Perkasa mahu mohon stadium untuk berhimpun.  Siapa yang akan himpun nanti, pengundi hantukah?

Mana perginya persatuan Silat, Omar Din Pulau Jerjak dan Ali Rustam.  Perhimpunan Bersih berjalan dengan begitu baik sekali, langsung tidak kelihatan samseng-samseng tadi !  Mungkinkah mereka ini mengunakan ilmu silat mereka supaya orang tidak nampak mereka?  Gangguan hanya dari orang upahan Umno/BN, iaitu PRDM, Polis Raja Di Malaysia!

Pemuda Umno pula, lagi memalukan!  Presiden Umno, Najib isteri Rosmah, bercakap besar, kononnya boleh himpun sampai 3 juta ahli Umno sekiranya diarah.  Tapi, Pemuda Umno pun hanya dapat mengumpul seramai 500 orang sahaja.

Angka ini adalah jauh lebih rendah walau pun hanya dibandingkan dengan peserta Bersih yang ditahan polis, iaitu, seramai 1,401 orang.  Ketua Pemuda, Khairy Jamaludin, nampaknya langsung tidak berwibawa.  Ahli-ahlinya langsung tidak patuh, mungkin kerana, fulus tidak disediakan!

Kini, kita bolih mengesahkan, Umno (parti cari makan) dan Perkasa sebenarnya  adalah lemah dan PENGECUT, hanya bolih buat bising sahaja, seperti tin kosong!!!

Umno, BN, Najib dan suaminya Rosmah hanya boleh berkuasa dinegara ini kerana adanya pak turut mereka iaitu, Polis.  Tanpa sokongan Polis, nyata Umno/BN langsung tidak mempunyai apa-apa pengaruh.

Nampaknya, Presiden Bersih, Ambiga Sreenivasan adalah  lebih berpengaruh dikalangan rakyat daripada Najib.  Beliau bolih menghimpunkan  lebih dari 50,000 orang dalam keadaan Polis mengawal seluruh Malaysia supaya penyokong Bersih tidak dapat berhimpun di Ibu Negara!  Kita tidak dapat menganggarkan jumlah peserta yang berhimpun sekiranya tidak ada halangan dari Polis. Mungkin ratusan ribu!

Hari ini kita melihat suatu keadaan yang amat menyedihkan berlaku di negara kita yang tercinta.  Kerajaan yang memerintah mengarahkan polis supaya mencederakan rakyatnya sendiri!  Rakyat ditembak dengan gas pemedih mata dan disimbah air asid.  Polis mengganas dan mengamuk diseluruh Ibu kota angkara arahan Umno!  Kita juga difahamkan bahawa seorang peserta perhimpunan Bersih 2.0 telah meninggal dunia akibat dari keganasan polis!

Hanya dinegara-negara diktator sahaja perkara seperti ini berlaku.  Apa bezanya diantara Muammar Ghadafi di Libya yang memerintahkan pasukan keselamatannya  supaya menembak rakyatnya sendiri dengan diktator di Malaysia, Najib Tun Razak?

Inilah sebabnya kenapa Umno dengan keldai tunggangannya, SPR, begitu beriya-iya hendak menipu rakyat melalui pilihanraya!

saronglama

Share

Advertisements

2 thoughts on “Bersih 2.0 – Pemuda Umno Hanya Mampu 500 Orang, Perkasa?????

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s