Anak Pemimpin Umno/BN Kaya Raya – Anak Taib Mahmud Bayar RM400 Juta Selesai Kes Cerai !

Anak Ketua Menteri Sarawak Datuk Seri Mahmud Abu Bekir Taib bercerai cecara fasakh dengan Datin Seri Shahnas A. Majid adik kepada ratu jazz negara.

Dikhabarkan Datin Seri Shahnas mendapat habuan cerai dengan kos RM400 JUTA. Mahmud Abu Bekir Taib membayar wang mutuah sebanyak RM100 JUTA DAN HARTA SEPENCARIAN SEBANYAK RM300 JUTA.

Hebat sungguh anak menteri besar Sarawak, Jelas keluarga Taib Mahmud penyamun dan perampas harta rakyat dan mengumpul harat dan wang puluhan juta semasa menjadi ketua menteri Sarawak.

Mahmud Abu Bekir anak Taib Mahmud mempunyai ratusan ekar tanah, puluhanribu saham dalam syarikat milik keluarga Taib Mahmud. Abu Bekir dikatakan memiliki kereta mewah mencecah puluhan juta ringgit Malaysia.

Dimana Abu Bekir memperolehi wang berjuta ringgit?. Jawapannya untuk pembaca sekalian ialah merompak hasil bumi Sarawak dan menjadikan hasil bumi dan seluruh kontrak besar berharga puluhan juta ringgit dimiliki oleh kaum keluarga Taib Mahmud.

petikan dari harakahdaily.my

Advertisements

2 thoughts on “Anak Pemimpin Umno/BN Kaya Raya – Anak Taib Mahmud Bayar RM400 Juta Selesai Kes Cerai !

  1. Harus menjadikan iktibar kepada mereka yang kaya raya dengan wang panas di tempat kita ini bawah wang dan harta bernilai jutaan ringgit tidak memberi kebahagian hidup dan ketenteraman rohani walaupun secara luaran hidup penoh kenikmatan dunia. Kalau lah didunia sudah demikian, diakhirat nanti lebih sengsara,wallah hu’alam..

  2. “penyamun dan perampas harta rakyat, mempunyai ratusan ekar tanah, puluhanribu saham dalam syarikat milik keluarga merompak hasil bumi Sarawak kontrak besar berharga puluhan juta ringgit…” money is everything di dunia mereka jangan dengki sangat.. dia tidak merompak jangan membuat fitnah dia mendapat duit dari syarikat milik keluarga.. sapa tidak mahu beli simen??? besi dan aluminum? tidak kaya kah jika HANYA ANDA memiliki syarikat sedemikian di BORNEO? ada logik ka tuduhan makan duit rakyat? jika benar kenapa tidak tujukan ke mahkamah? CMS CORP. build road, bridges, construction and industrial supply.. makan duit rakyat??? tengok n baca ekonomi rakyat Sarawak sejak Taib jadi KM… try wiki then.. happy reading

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s